Baan ontwerp Andreastal

Wegens verhuizing  ben ik op zoek gegaan naar een nieuw  project  voor een baan met de afmeting van max. breedte van 210cm. De totale breedte tussen de 2 muren is 245 cm, met een baanbreedte van 210cm is er nog genoeg  ruimte om naast de baan een apothekerskast te plaatsen voor opslag van o.a. het rollend materiaal. De diepte aan de linkerkant mocht een max.diepte hebben van 90 cm, en de diepte aan de rechterkant was niet aan een maat gebonden.

Na wat speurwerk in diverse catalogi en internet, heb ik een ontwerp gezien van NOCH. De firma brengt onder de naam "NOCH easy TRACK" diverse ontwerpen uit welke op een eenvoudige manier te realiseren zijn. Via de  easy track gids kun je gemakelijk het hele proces stap voor stap  volgen.

Voor mij was het al snel duidelijk dat Andreastal een mooi op gezet project is. Echter de maat voering klopte niet hemaal, door er een spiegel beeld van te maken had ik snel en vrij eenvoudig een nieuw baanplan.

 

Wegens verhuizing  ben ik op zoek gegaan naar een nieuw  project  voor een baan met de afmeting van max. breedte van 210cm. De totale breedte tussen de 2 muren is 245 cm, met een baanbreedte van 210cm is er nog genoeg  ruimte om naast de baan een apothekerskast te plaatsen voor opslag van o.a. het rollend materiaal. De diepte aan de linkerkant mocht een max.diepte hebben van 90 cm, en de diepte aan de rechterkant was niet aan een maat gebonden. Na wat speurwerk in diverse catalogi en internet, heb ik een ontwerp gezien van NOCH. De firma nog brengt onder de naam "NOCH easy TRACK" diverse ontwerpen uit welke op een eenvoudige manier te realiseren zijn. Via de  easy track gids kun je gemakelijk het hele proces stap voor stap  volgen.

Voor mij was het al snel duidelijk dat Andreastal een mooi op gezet project is. Echter de maat voering klopte niet helemaal, door er een spiegel beeld van te maken had ik snel en vrij eenvoudig een nieuw baanplan.

In het boek staat het railplan uit gewerkt voor verschillende merken met een lijst  waarin staat welke en hoeveel rail voor het plan nodig is. Voor mij is dat Marklin C-rail.

Gemaakte wijzigingen in het  ontwerp Andreastal

  • Baan in spiegelbeeld.
  • Frame gemaakt van houtconstructie. 
  • Basis ondergrond uit een gehele MDF plaat 12mm op de houtconstructie met openingendie gebruikt worden als mangat. 
  • Rail contouren, wegen en overige uit gezaagd uit een extra gelegde 4 mm MDF plaat op de ondergrond.
  • Extra opstel spoor gemaakt voor het wisselen van rijdend materieel.

Het door mij gebruikte baanplan van NOCH '' Andreastal" maar dan in spiegelbeeld. Met aan de rechtzijde een d.m.v. een paar extra wissels een opstel-doorij spoor er bij gemaakt. Deze sporen liggen in een berg en dus niet niet zichtbaar. Ieder spoor is voorzien van een lichtsluis, en op een display geven LED's aan welk spoor er bezet is. Bovendien is ook op een beeldschem te zien welk spoor er bezet of vrij is d.m.v. een camera 

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op 01-02-2025